Når banker eller andre institutioner som administrerer lån skal vurderer en kundes kreditværdighed, er der mange faktorer, der spiller ind. Alt fra arbejdssituation, indkomst og lige så vigtigt hvilken alder du har.

Alderen har en enorm betydning, fordi jo ældre du er, jo mere historik har du. Jo mere kan du vise, hvordan du tidligere har haft det økonomisk og jo mere kan du begrunde dine økonomiske udsigter. Det er bestemt et relevant tema at tage op, når der diskuteres lån.

For udover familier med børn, så er unge faktisk nogen af de mest ivrige lånere. Det kan i høj grad have noget at gøre med, at studerende bliver ”fattigere” og at de unge ikke er vokset op i en tid, hvor det kun har været banker, der har stået i spidsen af låneindustrien. I dag er SU-lån for unge studerende generelt en lukrativ mulighed – og den billigste.

lån penge3Dine lånemuligheder online stiger når du runder 25 år
Når du når op og runder 25 år, er det ikke kun din kontanthjælp sats fra staten (hvis du er på det), som stiger. Dine lånemuligheder på nettet stiger også. Der er flere virksomheder i dag end tidligere, som sætter grænsen ved 20 eller 23.

Der er stadig en række udmærkede udlånsvirksomheder online som har en politik om, at de kun låner til folk over 25. Det kan være med baggrund i deres risikostyring eller en intern politik i virksomheden.

Som forbruger må du forholde dig til, at i en alder af 18-19 år er det virkelig op ad bakke. Når du så rammer 20-23 år vil mulighederne blive flere og de fleste unge vil tilmed have et erhvervsarbejde. På Invalesco Invest har de et afsnit om lån efter din alder der giver et rigtig indgående kendskab til mulighederne på nettet. Se mere hos dem her.

Det er ikke kun online at mulighederne stiger, jo ældre du bliver, for sammen tendens ses i banken. Der er det bare ikke sat så sort/hvidt op som på nettet – hvor alderen indgår som et fast krav. Vi har set nærmere på de centrale årsager til at tendensen er sådan.

De mest centrale årsager:
Der er flere grunde til hvorfor låneindustrien er mere tilbageholdne over for de unge ivrige lånere. Her er de tre vigtigste:

lån penge21. Mange unge er studerende

Mange unge er studerende, hvorfor de ikke er fuldtidsarbejde. Det vil sige, at man har en lav indkomst, og derved bliver mindre interessant for virksomhederne, der skal låne ud.

2. De fleste unge er uden fast job

Lidt i forlængelse af forrige punkt, er de fleste unge uden fast job. Også dem, som ikke er studerende, specielt i disse tider, hvor finanskrisen har præget arbejdsmarkedet. Mange virksomheder har måttet afskedige en del medarbejdere, og de har derfor slet ikke haft råd til at investere og oplære ny arbejdskraft.
Tiderne skifter, men vi er ikke helt der endnu, hvor flertallet af unge er relativt højtlønnede, og først når det sker, vil man se en radikal ændring i lånevirksomhedernes syn på de unge som låntagere.

3. Begrænset erhvervs- og livserfaring

Unge har af naturlige årsager ikke særlig meget erfaring på erhvervsmarkedet eller i livet. Det tager år at få erfaring, så det er lidt svært at ændre på. Specielt studerende, som er gået direkte fra gymnasiet. Man har ikke en årelang indkomsthistorik, man har ikke været tilknyttet et erhverv i en længere periode andet end skolebænken, og ligeledes er livserfaringen mindre end folk som er over 25 år. Det giver sig selv.

Dette giver slet og ret mindre grundlag for hvordan man skal vurdere kreditværdigheden, og derfor bliver risikoen for stor at tage for mange virksomheder.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website