Stenalderkost er en af de mest populære slankekure i disse tage, da det bygger på få simple grundprincipper. Samtidig behøver du ikke gå på kompromis med den gode mad, eller have dage hvor du faster, som I 5:2 kuren.

Paleo kuren er et godt valg for mange og du behøver ikke frygte at du igen skal spise maden med hænderne. Navnet stenalderkost er kommet, fordi du skal spise som vi mennesker gjorde i stenalderen.

Det betyder i korte træk, at langt de fleste madvarer efter agerlandbruget er et no-go. Det indebærer specielt de meget stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer som mælk, ost etc. Til gengæld er der ingen begrænsninger i hvad du må spise af kød og fisk. Det vil helt sikkert være en lettelse for mange.

For en slankekur skal ikke gøre livet dårligere for dig. Så kender vi godt resultatet; man gider ikke følge den. Hvis du gerne vil have et varigt vægttab handler det om at ændre livsstil og det er i høj grad hvad paleo kost handler om.

paleoPaleo kurens grundprincipper
Vi har allerede været inden på én af de helt basale grundprincipper i paleo kuren og man kan faktisk supplere det med en nem huskeregel:

Kan det ikke spises uden varmebehandling, så er det ikke ægte stenaldermad

For at gå mere i dybden med de helt konkrete ting du skal afholde dig fra og det der er OK, har vi lavet en oversigt med det mest centrale:

NEJ

  • Kartofler og ris
  • Sukker (slut med slik, sodavand og kage)
  • Bælgfrugter som bønner og linser
  • Mejeriprodukter som mælk, smør, ost og yoghurt
  • Alkohol og kaffe

JA

  • Svin, oksekød, kalv, fjerkræ, fisk og vild
  • Æg
  • Frugt
  • Grøntsager (kartofler er dårlige pga. meget stivelse)
  • Nødder og kærner (i begrænsede mængder)

Som vi har været inden på er paleo kuren ikke bare en mirakelkur, men en sund vej at leve på. Du kommer til at indtage færre kulhydrater og stivelsesholdige produkter, der hæmmer fordøjelsen. Du vil faktisk opleve at den mindre stivelse, vil give dig en bedre fornemmelse i kroppen.

Stenalderkosten handler om at tilgå en anden livsstil, snarere end at fjerne alt det gode fra spisebordet. Nu tænker du sikker; jeg kan ikke undvære mælk eller slik?

Grundprincipperne er retningslinjerne for hvordan du skal spise og leve, men det betyder ikke at lørdagsslikken eller den daglige kop kaffe skal droppes. Så længe du finder det meste af “reglerne”, kan du godt lave din egen skræddersyede version af stenalderkuren.

Hvis du har lyst til at læse mere om kosten, dens fordele og problemstillingen med ingen sukker, så kan du læse mere på Paleo-kur.dk.

Alternative slankekure du kan benytte
Det er klart, at hvis du ikke har den store fidus til paleo diætens grundprincipper og regler, så er der flere andre slankekure du kan vælge imellem.

Der er faktisk en del valmuligheder og de fleste er ret forskellige fra hinanden. I denne top 10 kan du se en liste med ti af de bedste slankekure.

Hvad der virker bedst for dig, ved kun du, men det kan da give lidt inspiration til hvad du kan afprøve. Men husk på at det varige vægttab kun kommer ved en konsekvent livsstilsændring.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website